Известие

Collapse
No announcement yet.

Много слабо светят късите ксенонови светлини 166, не знам защо ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Аз днес се захващам и с другия, обръщам рефлектора и няма стрелчи и чудеса.
    За 0 лв и два часа имам фарове почти като нови.
    Успех на всички....

Comment

• Чета и се чудя как може да свалиш рефлектора, да видиш че е олющен наполовина и да го сложиш пак, само че наобратно и да се надяваш, че ще свети добре още кой знае колко време докато се наложи пак да го разглобяваш. Като знам, че първо се свалят колелата, после корите под калниците, после бронята и чак тогава самия фар. А като си спомня как лесно се разлепиха стъклата на моите фарове...Явно колата скоро ще се продава или просто човека не може без колата цяла седмица, а и процедурата Стрелча струва 140 лв с доставката.

Comment

• Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
        Тук нещо не схванах,хем трябва да се позатопли,хем ксенона не загрява и няма да изпече рефлектора?
        Както знаем ксенона развива по-ниска температула, което е добре по отношение здравината на покритието на рефлекторите, но не е добре ако всичко е ксенон, защото може през зимата фаровете да се обледят и изобщо за механизмите във фара.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

• ОК сега ми се изясни.

Comment

• ...
            Last edited by to_lose_HEART; d.m.y г., 22:20.
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

• Друг аргумент против ксенон на дългите - трябва време, за да светне силно. Не е удачен за светлинен клаксон също.
              Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• Далеч по-прости са нещата. Даже е за 0 време работа. И да не мога и ден без колата камо ли цяла седмица. За пари да не говорим - 0лв.
                И както казах за мен подобрението е 50-60%, което ме задоволява и не съм без кола...

Comment

• Дай малко подробности около операцията колега - сваляш ли бронята или има и друг чалъм ?
                  Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000

Comment

• Бронята закрива един от болтовете (външния), който държи фара. Без нейното сваляне е невъзможно да се свали фара.
                    За да се свали бронята трябва да се свалят корите под калниците, трябва да се равие болта на най-долната конзола, трите болта, които държат бронята към калника и тези, които са от предната страна.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• И аз така знам - че трябва да падне половината предница. Ама колегата казва че било за нула време работа свалянето на рефлектора та затова реших да питам.
                      Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                        Бронята закрива един от болтовете (външния), който държи фара. Без нейното сваляне е невъзможно да се свали фара.
                        За да се свали бронята трябва да се свалят корите под калниците, трябва да се равие болта на най-долната конзола, трите болта, които държат бронята към калника и тези, които са от предната страна.
                        Точно така и това са има няма 10-15 болтчета и винтчета, а това съвсем не е половината предница...
                        Но не искам да споря, всеки прави каквото намери за добре.

Comment

• Според мен цялата манипулация със свалянето и почистването на двата фара отнема 4 - 5 часа (спокойна работа). Но какво са 4 - 5 часа в замяна на които караш като бял човек. И 2 дена да е работата, пак си струва.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• А някой пробвал ли е онези спрейове за никелиране върху рефлекторите?
                            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                              А някой пробвал ли е онези спрейове за никелиране върху рефлекторите?
                              Аз, на халогените, в момента светят по-силно от фаровете.

Comment

• He става ли леко матово покритието със спрей? Може би е удачно за фаровете за мъгла, които така или иначе светят с разсеяна светлина. Докато при основните фарове си трябва добро огледално покритие, което да фокусира светлината по точно определен начин.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X